4.5G nedir?
Kamuoyunda 4.5G adıyla bilinen IMT-Advanced, dünyada kullanılmakta olan en son çıkan mobil haberleşme teknolojisinin genel ismidir. Bu teknoloji diğer teknolojilere göre çok daha yüksek hızda, düşük gecikme süreli ve çok yüksek kapasitede mobil internet sağlamakta olan bir mobil iletişim teknolojisi olarak tanımlanır.Hangi telefonlar 4.5G mobil teknolojisine uygundur?
Türkiye, ilk ülkelerden birisi
4.5G, 5G den önce atılmış olan en önemli adımdır. 4.5G ihalesinde yapılan değişiklikler sayesinde 5G için yerli teknolojinin kolaylaşması bekleniyor. Böylece Türkiye, yerli kaynak kullanmakta olan ilk ülkelerden biri oluyor. Yeni sözleşmeyle beraber 4,5G kurallarının içeriğinde birinci senede en az %30, ikinci senede en az %40 ve üçüncü sene ile birlikte devam eden diğer senelerde en az %45 yerli ürün kullanılma zorunluluğu konuldu.
Hız artış gösterdecek, işlem süreleri kısalacak
4.5G ile mobil şebeke işletmecilerinin tahsisli mevcut frekans miktarı, 183 MHz'den 573 MHz'ye yükselecek.4.5G ile birlikte çok daha yüksek veri hızları, daha düşük gecikme süreleri sunulabilecek. Bu nedenle bulut servislerinden, mobil cihazlardan, video izleme deneyimlerine, akıllı şehir ve ev altyapılarından mobil ofislere, yüksek boyutta dosyaların paylaşılması mobil eğitim ve mobil sağlık servisleri gibi çok farklı sektörlerde büyük düzeyde değişimler yaşanacaktır. Nesnelerin internet döneminde her yeni gün daha çok makinenin birbiri ile konuşabilmesi, daha çok yüksek veri transfer alanı ve çok düşük gecikme süreleri gerektirmekle beraber, 4.5G teknolojisi akıllı şehirlere giden yollarda ihtiyaç duyulan yüksek veri aktarımını rahatlıkla karşılayabilecek düzeyde olacaktır.
Çok düşük gecikme süreleri, şirketler için kritik öneme sahiptir. Buna bağlı olarak özellikle sahalarda faaliyet göstermekte olan çalışanlara sahip şirketlerin gerçekleştirmek istediği işlemlerin süreleri kısalacak, bundan dolayı müşteri memnuniyetleri de yükselecektir. Uzun lafın kısası, 4.5G teknolojisi ile beraber önümüzdeki senelerde çok fazla işin mobil olarak yapılabilmesi mümkün hale gelecek böylece müşterilerin mobil cihaz kullanım alışkanlıkları dönüşecektir.
2-3 yıl önce yapılması gerekirdi böyle bir projenin artık Nisan 2016'yı bekleyeceğiz.
YanıtlaSilŞu zamanda geçilse bile. vaadedilen erişim hızları sağlanmıyor. ne kadar söylensede şukadar saniyede şu kadar iniyor diye bi anlam ifade etmiyor. öncelikle a.k.k. kaldırılmalı sonrasında altyapı değiştirilmeli. sağlayıcı şirketlere sıkı denetimler gerçekleştirilmeli
YanıtlaSil