Diyabet(Şeker Hastalığı) Nedir?
Şeker hastalığının gelişim sürecinin çoğu belirtisi çıplak gözle dahi görünebilmektedir. Eğer bu belirtilere zamanında dikkat edebilirseniz, hastalığın ağır sonuçlarına katlanmak zorunda kalmamış olursunuz.
Şeker Hastalığı yani Diyabet artık global bir hastalık olmuştur. DSÖ'ye göre dünyada yaklaşık olarak 347 milyon kişi diyabet hastasıdır, 2030 yılına kadar ise bu sayı 530 milyonu geçebilecek düzeye gelecektir. Şeker Hastalığı erken ölüm oranlarının önde gelen nedenlerinden birisidir, çünkü bir çok zaman ampütasyon ameliyatlarına, görme yeteneğinin kaybolmasına, böbrek yetersizliğine ve kalp-damar hastalıklarının oluşmasına yol açmaktadır.
Obezite
Şekerli diyabet sebebi ; kanda insülin hormonunun eksikliği esnasında oluşan glikoz maddesinin yüksek olmasından kaynaklanmaktadır. Tip 1 diyabet süresi pankreas genellikle insülin üretimini durdururken, tip 2 diyabet süresi insülin salgılanması bozulduğu için hastalık oluşturuyor. Belirtmek gerekirse,% 90 hasta tam olarak tip 2 diyabet hastalığından muzdariptir.Kilo hücrelerin insüline karşı olan hassasiyetini düşürmektedir ki, bu da 2. derece şekerli diyabetinin gelişmesine yol açmaktadır. Kanda kalarak, glikoz damarları dağıtır ve insanlarda bunun sonucunda kangren, infarktlar, insultlar oluşmaktadır.
Tatlıya yüksek talep ve iştahta artış gözükmesi
Beyne beslenme için glikoz gerekmektedir. Gıda alımından hemen sonra kanda glikoz konsantrasyonu artmaktadır. Eğer insüline karşı duyarlılık bozulmuş ise, glikoz beyine yetmez ve yağlı dokudan içyağı değiştirilir ancak bu da insülin direnci arttırmaktadır. Beyin ise önceki gibi gıda, özellikle de tatlı istemektedir. Bundan dolayı insan daha çok yer ve kilosu artar.Kronik yorgunluk
Şekerli diyabetin en çok bilinen nedenlerinden bir kaçı ise yüksek çalışma modu, yanlış beslenme, uyku eksikliği ve strestir. Ek olarak diyabetin ilk belirtilerinden birisi de, kaslar ve beynin yeterince glukoz almadığından dolayı yükselmiş olan yorgunluk hissi ve yorulma hissidir.Düzenli zayıflığa ve yüksek iştaha göre vücudunda diyabet oluşan insan daha az hareket etmekte, ağırlığı artmaktadır.
yeme içmedeki en ufak dikkatsizlikler bile bu durumu hemen etkiliyor
YanıtlaSilGenellikle genetik bir hastalık ve korkutucu.
YanıtlaSil